in

Две спринцовки на всеки две седмици: Moderna започва проучване за ваксинация с деца

Американският производител тества своята ваксина Covid в САЩ и Канада с 6750 деца. Досега ваксинирането на по-млади хора е противоречиво.

Ню Йорк:

 Докато много възрастни хора все още чакат ваксинациите си с Covid в Германия, хората в САЩ  вече мислят за ваксината за деца. Точно една година след началото на клиничните изпитвания за възрастни, американският производител на ваксини Moderna даде своята ваксина на деца на възраст между шест месеца и дванадесет години за първи път тази седмица. Досега ваксината Moderna е одобрена само за хора на 18 и повече години.

Повече от два милиона души се ваксинират всеки ден в аптеките на супермаркетите, на паркингите или на футболните стадиони. Дежурят лекари, както и медицински сестри, акушерки и ветеринарни лекари. Президентът на САЩ Джо Байдън вероятно ще изпълни обещанието си да ваксинира 100 милиона души през първите 100 дни в офиса седмици предварително.

Това скоро повдига луксозния въпрос в САЩ дали децата също трябва да бъдат ваксинирани. Тъй като правителството се стреми да отвори възможно най-скоро училищата, ваксинирането на младите хора може да играе важна роля.

Възможността не е напълно безспорна: в крайна сметка децата страдат значително по-малко от възрастните от сериозните последици от вируса. В САЩ 3,2 милиона деца са дали положителен тест. От тях само 250 са починали, докато повече от половин милион американци в цялата страна са починали от Ковид. Много учени все още подкрепят ваксинирането на деца.

Moderna планира да тества  ефекта на ваксината върху 6750 деца в САЩ и Канада . Ще Ви бъдат дадени две спринцовки с интервал от две седмици, съдържащи или ваксината, или солево плацебо. Изпробвани са три различни дози между 25 и 100 микрограма. 100 микрограма е дозата, която FDA е одобрила за възрастни.

От: 1den.bg

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

70w4224 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - На Президентските избори , същите тези хора - ще гласуваме за Радев !

На Президентските избори , същите тези хора – ще гласуваме за Радев !

20210321 170222 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Протести срещу управлението на Герб в България. Да изгоним Мутрите вън!

Протести срещу управлението на Герб в България. Да изгоним Мутрите вън!