in

БНТ отговори на Минеков: Не сме прекъсвали програмата заради брифинг на ГЕРБ

„Не вярваме, че атаките му са опит за натиск или връщане в годините, които смятахме за безвъзвратно отминали“, надяват се от медията.

Екипът на дирекция „Новини и актуални предавания“ изразява несъгласие с отправените твърдения от министъра на културата.

БНТ не е прекъсвала програмата си, за да излъчи брифинга на ГЕРБ. Такива твърдения направи през последните два дни служебният културен министър Велислав Минеков.

Прякото включване на част от пресконференцията беше в рамките на актуален информационен блок от редовната програма на обществената телевизия. Така, както сме правили при други събития, включително на институции като парламента, президента и други политически партии, обясняват от БНТ, цитирани от Епицентър.бг.

Според журналистите на медията скандалът с подслушването на опозиционни политици е важно събитие и затова смятат, че зрителите трябва да чуят още информация по темата и различни гледни точки.

„Законът за радио и телевизия гарантира редакционната независимост на обществените медии и понеже сме сигурни, че министърът на културата познава законодателството, не вярваме, че атаките му са опит за натиск или връщане в годините, които смятахме за безвъзвратно отминали“, завършва позицията на медията.

От Съвета за електронни медии коментираха, че прекъсването на програмата за живо излъчване е по преценка на медията. Допълниха, че изпълнителната власт не може да иска оставки, тъй като директорът на обществената телевизия се избира от СЕМ.

Докладвай

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

мика зайкова

Мика Зайкова: Системата на доходите и пенсиите се нуждаят от генерална промяна

768x432 5

Хаджигенов: Дончева няма друго поведение освен командирското