in

Владимир Дончев: „Кирчо“ много сглупи с матросовската си изява под знамето на ГЕРБ

„Мислех да не ровя около бившия финансов министър “Кирчо”, както го наричаше господаря му от Банкя. Той обаче много сглупи с матросовската си изява под знамето на ГЕРБ, с която се опита неуспешно да се изкара смел герой, опълчил се на президента Радев в началото на мандата на миналото служебно правителство. Така пак ме дръпна за езика и ми припомни стари работи, в които по стечение на обстоятелствата участвах индиректно“.

Това написа в порфила си във Фейсбук бившият депутат от НДСВ Владимир Дончев.

„Става дума за времето в началото на 2017 г., когато през януари Радев назначи Герджиков за Премиер на предното служебно правителство, а Ананиев за финансов министър. Точно в този период “ Кирчо” смело се опънал на Радев по негови думи и героично отказал да уволни шефовете на НАП Бойко Атанасов и на Митниците – Розалия Димитрова. Това той представи като лично решение, пример на последователност и независимост“, продължава Дончев.

„Не е така обаче! По същото време хора, имащи отношение към провеждането на събитието Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ме помолиха за съдействие пред премиера Герджиков, за отпускане най-после на спряните от Борисов средства за събитието.

Естествено аз направих контакт с премиера, с който сме работили заедно още в 39 НС и той съответно препрати към финансовия министър. Отговорът на Ананиев буквално е бил: “Правя само това, което ми нареди Бойко Борисов. Ако каже ще ви отпусна милионите!”.

Парите бяха отпуснати месеци по-късно, но от правителството на Борисов и това закъснение се отрази и на подготовката и на провеждането на Пловдив ЕСК-2019.

А “смелият” Кирчо Ананиев незабавно след смяната на служебното с редовно правителство на Борисов като финансов министър в него уволни през май 2017 г. “спасените” от него в схватка с Радев шефове на НАП и Митниците и назначи новите, по-приближени на ментора му от Банкя лица, които вчера бяха уволнени от министър Асен Василев! Та толкова за смелостта на Ананиев!“, завършва Дончев.

Докладвай

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

57415969 303

Слави Трифонов честити празника на родния си град

daniel mitov

Митов отговори на Радев: Опитва се предизборно да лъже всички едновременно