in

Кантарджиев беше един от медийните автомати на Борисов

Коментар от Фейсбук на Мартин Димитров, творчески директор на рекламна агенция Nitram:

Няма да коментирам личните истории, които проф. Кантарджиев сподели в ефира на „Тази сутрин”, нито пък неговото — добило известност по време на пандемията — чувство за хумор. Приемам, че в човешки план проф. Кантарджиев е един симпатичен човек и това негово участие в известен смисъл потвърди това.

Само че, въпросът е друг. И той е: СПРАВИ ЛИ СЕ ПРОФЕСОР КАНТАРДЖИЕВ С ПАНДЕМИЯТА КАТО ЧАСТ ОТ НОЩ И В КАЧЕСТВОТО МУ НА ДИРЕКТОР НА НЦЗПБ?

На този въпрос има един тревожен отговор. И той е, че НИЕ НЕ ЗНАЕМ. Ние — всички тези, които не сме медицински лица, не сме микробиолози и не сме лекари — не знаем как се е справил професор Кантарджиев.

Това, което знаем е, че Професора беше неизменна част от пропагандата по време на пандемията. Той беше чест фон на монолозите, които г-н Борисов изнасяше в ефира на националните телевизии. И с усложняването на пандемичната обстановка все повече заприличваше на човек, избрал да бъде в услуга на властта, а не в услуга и защита на тревожното ни общество.

А, вярвам не сте забравили, че тази отишла си вече власт използва пандемията, за да подсили още повече страховете ни. И професор Кантарджиев беше един от медийните автомати за тази работа. Поради което ние — тези, които жадно чакахме смислена, стойностна, подредена информация — не разбрахме достатъчно за професионалната роля и тежест на професор Кантарджиев, но безапелационно разбрахме, че той е от групата на тези, които още повече ще ни паникьосват.

Имаше едни времена, в които иконата на българската журналистика се казваше Кеворк Кеворкян. Просто нямаше други, а ние така и не разбрахме накрая той икона ли е наистина, или по-скоро е сътрудник на ДС. По време на пандемията „ГЕРБ“ създадоха идентична ситуация — иконизираха определени хора, за да могат да затегнат още повече примката върху обществото ни.

Всеки прави своя избор.

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

1f37764d3 rumen radev

Румен Радев проведе видеоконферентен разговор с Давид Сасоли

c1f136152 dimitar stoyanov eurocom

Димитър Стоянов: Службите за сигурност подадоха преписки за Божков, но къде са преписките за Пеевски и Желязков?