Home » Любопитно » Жена откри писмо в бутилка на 95 години, какво се случи?

Жена откри писмо в бутилка на 95 години, какво се случи?

Капитанът на кораб Дженифър Даукър обикаля места, където са корабокруширали кораби по цяло лято, така че е наясно, че под повърхността на водните пътища на Мичиган има скрити всякакви тайни. Въпреки това обаче тя е шокирана, когато намира писмо в бутилка, написано през 1926 година.

Даукър е собственик на Nautical North Family Adventures. Тя се гмурка в река Чебойган в петък, за да почисти прозорците на дъното на лодката си, която има стъклено дъно, когато открива нещо интересно.

Тя има малка колекция от бутилки и други съкровища, които е събрала по време на гмуркане, така че старомодна зелена бутилка веднага привлича вниманието й. Тя седи на дъното на реката на около 10 фута под водата.

„Първоначално си помислих, че това е просто готина бутилка, но след като я вдигнах, докато бях все още под водата, можех да прочета няколко думи“, разказва Даукър пред CNN. „Помислих си: По дяволите! Тук има писмо в бутилка тук. Готино!“

Когато се връща на повърхността, Даукър показа бутилката на партньора си и потенциален клиент, който иска да се гмурка и ги наблюдава от лодката.

Тя успява да извади бележката с малък инструмент и внимателно я развива, за да прочете съобщението.

Бележката е от ноември 1926 г. и гласи:

„Човекът, който намери тази бутилка, ще я върне ли на Джордж Мороу Чебойган, Мичиган и ще му каже ли къде е намерена?“

Партньорът на Даукър Роб Хемър работи в местен музей и колегите му казват да прибере писмото във фризера, за да изсъхне.

Доукър казва, че Чебойган е малък град и е знаела, че в района живеят няколко Мороу, затова публикува снимки на страницата на компанията си във Facebook, като си мисли, че едва шепа хора ще го видят.

„Реших, че ще го проследим доста бързо и това ще бъде краят на тази история“, разказва тя. „Така че някак забравих за това, защото вече беше късно онази вечер … и си легнах.“

Когато се събужда на следващия ден обаче, Доукър осъзнава, че е предизвикала фурор с публикацията си в социалните мрежи. Тя е споделена повече от 100 хил. пъти и има повече от 6000 коментара от хора, предлагащи съвети, или които просто искат да научат повече за историята.

„Това, което ми мина през ума, беше как ще намеря време да направя изследване, за да открия човека“, казва Даукър. „Аз съм самотна майка, която управлява малък бизнес с три тийнейджърки.“

Но тя не е трябвало да се притеснява задълго. В Деня на бащата Даукър получава обаждане от дъщерята на Джордж Мороу – Микеле Примо.

Примо споделя пред CNN, че няма профил във Facebook, но получава обаждане от съвсем непознат, който е видял публикацията на Даукър и се е заел да я издири. Тя веднага разпознава почерка на баща си, когато вижда снимка на бележката, въпреки че е написана около 20 години преди тя да се роди.

По думите рожденият ден на баща й е през ноември и той е бил на 17 или 18, когато е написал писмото в бутилка. „Представям си, че е направил това, защото е бил рожденият му ден“, казва Примо. „Не знам със сигурност. Но това просто звучи като нещо, което той би направил.“

Тя каза, че баща й винаги е бил сантиментален и си спомня, че е оставил бележка в стената им, докато е правил ремонт в мазето им и е хвърлил друго съобщение в бутилка в езерото Хюрон по време на семеен къмпинг.

Джордж Мороуумира през 1995 г.  Примо споделя, че откритието е върнало много добри спомени. „Няма го отдавна, но е някак готино, защото всичко това се случи в уикенда за Деня на бащата“, казва тя.

Даукър иска да й върне съобщението и бутилката, но Примо решава, че откривателката му трябва да го запази. „Мислех, че най-правилното нещо би било да й го дам“, казва тя. „Даукър го намери, а това ще запази паметта на баща ми.“

Капитанът на кораб казва, че ще постави писмото и бутилката в рамка в сенчеста кутия, а Примо ще изпрати снимка на баща си на тази възраст, която да бъде изложена на показ.

Тя планира да го постави в лодката или в офиса на компанията и магазина за подаръци.

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената