Home » Любопитно » Как да ядем банани и да отслабваме?

Как да ядем банани и да отслабваме?

Сподели новината

Обратно на повечето схващания, бананите не са толкова калорични и не са враг на вашия здравословен режим. Точно обратното. Ако се ядат по правилния начин, те са полезни, тъй като съдържат фибри и имат ниско съдържание на мазнини, което го прави отлична закуска след тренировка. Единственият проблем с бананите е високото съдържание на въглехидрати, което е най-вече отговорно за лошата им репутация сред хората, които са на диета. 


Един среден банан съдържа 105 калории и 27 грама въглехидрати. Освен това е с ниско съдържание на протеини. Но пропускането на този плод от вашата диета поради тези фактори може да ви лиши от невероятните ползи за здравето. Ето и как можете да хапвате плода, без да се притеснявате, че ще навреди на процеса ви на отслабване.

Бананова овесена каша за закуска

Независимо дали се опитвате да отслабнете или не, никога да не пропускайте закуската си. Тя е първото и най-важното хранене за деня.  След сън, тялото ни се нуждае от енергия, тъй като в стомаха не е влизало нищо през последните 10-12 часа. Тогава можете и да си позволите добри въглехидрати, тъй като трябва да сте сити и да имате достатъчно енергия да стартирате деня.

Хубаво е закуската ви да е богата на протеини и фибри и дори на въглехидрати и други хранителни вещества, което може да намали консумацията на калории през целия ден. Бананът е с високо съдържание на нишесте и калий, които могат да дават усещането за ситост и мигновена  енергия. Ако добавите овесени ядки, кисело мляко и чиа ще имате от всички макро хранителни групи и ще си направите една пълноценна и вкусна закуска. 

Банан с ядково масло или ядки

Много експерти се съгласяват, че бананът е идеалната закуска преди и след тренировка. Той е богат на глюкоза, която дава незабавна енергия, много необходима след интензивна тренировка. Освен това съдържанието на калий в него може да помогне за предотвратяване на мускулни крампи и замаяност след тренировка.

Помага за бързо възстановяване на мускулите, което ви подготвя за следващата сесия за изпотяване. Но този жълт плод е с ниско съдържание на протеин, макро хранителна съставка, която е от съществено значение за изграждането на мускулите. За да компенсирате това, вземете един среден банан с малко ядково масло или шепа ядки.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената