Home » Любопитно » С вкус на смърт в „И тогава не остана никой“

С вкус на смърт в „И тогава не остана никой“

Сподели новината

Вкусът на смъртта е горчив, особено ако е предизвестен. Това разкрива режисьорът Крейг Вивейрос в минисериала  „И тогава не остана никой“ – екранизация по най-продавания роман на Агата Кристи „Десет малки негърчета“.

Сюжетът е добре познат на любителите на мистерии.  Седем души, които привидно нямат нищо общо помежду си се озовават случайно на самотен остров. Поканата идва от мистериозните домакини господин и госпожа Оуен. Обитателите на прекрасно имение, отдалечено от обществото може да донесе приятни емоции с идея за отдих и спокойствие, но се оказва, че красивото място може да се превърне в последен пристан на обитателите.

Всекидневно се сервира по едно убийство, което стряска живите и отключва куп възможности за въпроса, кой е убиецът. Покрай подозренията, които всеки получава, се изнизват дълбоко притаени тайни и вини и като че ли  да попаднеш точно на това място не е съвпадение.

Агата Кристи е добър познавач на човешката душа, а престъпленията са само привидната главна сюжетна линия в творбите й, зад която бълбукат човешките емоции, показателни за обществото. Вивейрос се улавя смело за  таланта на писателката и се придържа стриктно към написаното в романа.

Режисьорът прецизно улавя атмосферата на прикрит страх, отчаяние, паника. Заиграва се с невинни детски песни и фигурки, превръщайки ги в ясен и зловещ знак за скорошна смърт.

Постепенно описва трансформация на просторния остров, оказал се капан и символ на безизходица. Разкаянието е закъсняло, последствията застигат всеки заслужил съдбата си.

Майсторско актьорско изпълнение на добре познати актьори като Сам Нийл („Джурасик парк“), Ейдън Търнър („Хобит“ и „Полдарк“), Миранда Ричардсън (Хари Потър), Чарлс Денс („Игра на тронове“) и други.

Динамичен, напрегнат, сериалът притежава всички компоненти на жанра, напластени от ярко изразени отношения между персонажите, за които нищо не е спестено.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената