in

Учените откриха цял череп на праисторическа гигантска хиена за първи път в Европа

animal 4589652 480 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Учените откриха цял череп на праисторическа гигантска хиена за първи път в Европа
Хиена

Учени откриха за първи път в Европа напълно запазен череп на гигантска праисторическа хиена пахикрокута, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресслужба на Кримския федерален университет. Изследователите попаднаха на находката в пещерата Таврида в Крим, предаде БТА.

За първи път в Европа и за четвърти път в света учените са открили почти целия череп на праисторическата хиена пахикрокута. Досега само част от черепа или отделни зъби от този вид хищници са открити на Стария континент, се казва в доклада.

Смята се, че тази праисторическа хиена е междинна в еволюцията на по -късни хищници от вида в Европа и по -рано в Азия. Хиените от вида Pachycrocuta brevirostris са най -големите. Те тежаха над 100 килограма.

Те се появяват в късния миоцен и изчезват преди повече от 400 000 години. Този сезон в пещерата Таврида бяха открити също частично запазен череп на древен рис и зъб на саблезъбата котка от вида Homotherium.

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

2021 09 08 21.40.33 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Вера Иванова от системата ни убива: КАК СЕ СТИГНА ДО ТУК❓❓❓

Вера Иванова от системата ни убива: КАК СЕ СТИГНА ДО ТУК❓❓❓

1bbd3c814 milcev nik - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Поетът Николай Милчев: Илюзии не си правя никакви, на моя ”Титаник” дъни чалга

Поетът Николай Милчев: Илюзии не си правя никакви, на моя ”Титаник” дъни чалга