in

Антон Кутев: Даваме на прокуратурата договорите, подписани от Борисов, които не са обезпечени финансово

1fd648a08bb4e4462b884a11f4bddd13 8760098

Днес пред журналистите в парламента Антон Кутев направи изявление, че подписването на договори, които не с обезпечени в бюджета, трябва да стигне до прокуратурата.

Говорителят на служебното правителство уточни, че прокуратурата ще бъде сезирана до понеделник.

Подписалите договорите според Кутев са бившият заместник-регионален министър Николай Нанков и министър-председателят Бойко Борисов.

„Когато се подписват договори за повече от 1 млрд., които са необезпечени в бюджета, това противоречи на закона. Това е нещо, коетто трябва да стигне до прокуратурата, защото представлява форма на измама. Когато обещаеш на някого 1 млрд. лв., които ти очевидно не можеш да платиш, защото тези пари ги няма в бюджета, ти не си предвидил тези пари в бюджета, а си обещал да платиш, а си накарал хората да свършат работа за този 1 млрд., ти очевидно ги мамиш.  Мамиш този, на който си обещал, мамиш работниците, които са отишли да работят и не могат да си получат заплатите. Мамиш гражданите, на които си обещал пътища, които няма как да станат, защото нямаш пари. Мамиш следващите управляващи, които ще трябва да плащат пари, които не са осигурени. Тези пари не могат и не трябва да бъдат осигурявани през актуализация на бюджета. Всички, които протестират, трябва да отидат на определен адрес в Банкя, за да обяснят защо са ги измамили. Защо са подписали за милиарди договори“, добави също Кутев.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

Тошко Йорданов 5669459442272687164 4268250012699534456 original – Копие

Тошко Йорданов: в българската полиция има садисти, а над тях-социопати

701055

Десислава Атанасова: Наказанието на полицаите трябаше да е по-сурово