in

Атанас Атанасов: Ако Борисов беше подал оставката, нямаше да се стигне до ексцесиите и боя

f46d5ede7b58d2d144ca6e7f60ab95ae

Пред БНТ съпредставителят на „Демократична България“ зам.-председател на парламента Атанас Атанасов коментира изтеклите записи с полицейско насилие над протестиращите през лятото на 2020г.

„Имаше провокатори, които извършваха безумия и палеха слама, но никой не ги задържа, значи са били организирани от властта“ каза той.

Атанасов смята, че ако Борисов е подал оставката си, то до последиците не би се стигнало. А освен това прокуратурата е направила всичко, за да прикрие записите.

Към скорошното изказване на Гешев, Атанасов отговори „Гешев каза, че щяла да се наруши Конституцията, ако обясни за записите, но аз съм учил Конституцията в юридическия факултет, а не в школата в Симеоново“.

Действията на полицията съпредставителят на „Демократична България“ определя като перверзни, а прогнозата му за съставяне на ново правителство през декември е по-скоро песимистична.

„Како направиха ИТН – получиха най-много гласове и избягаха. Как ги предадохме, след като не поискахме нищо срещу подкрепата си? Дори коалиция не поискахме, въпреки че това е най-нормалното. Слави Трифонов се изплаши не за друго, но защото предстоят тежки кризи пред България“ добави в заключение Атанасов.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

post featured image 90143

Консултациите при президента продължават

e9ba44c496613f8ea09fb05c765b64e3

Румен Петков: Ако не се предприемат действия за мигрантската вълна, то ние българите ще я платим първо