in ,

Виктория Чобанова: Да се плаща на ромите да ходят на училище

Cigani romi

Следя няколко отрасъла. Образованието ни е тотално съсипано. Идеята да се плаща на ромите, за да УЖ ходят на училище, е трагична. Масово децата в 7-ми клас са неграмотни да напишат 1 изречение от 3 думи без грешка. Защо?

Защото забраниха на учителите да ги оставят да повтарят класа до 4-ти клас. В 5-ти клас постъпва неграмотното ромче и как да учи история, Ботев, Левски, Симеон? То не знае да чете. Междувременно получава стипендия, защото се води на училище, майка му получава детски, защото се води на училище, дори гимназия завършва без да се научи да чете и да пише.

Тотално неправилна политика, която осигури възможността на образованието да генерира неграмотност. Трябва да се върнат старите изисквания – за първи клас трябва да можеш да четеш, да пишеш, да смяташ до 10-20. Ако не можеш – повтаряш докато се научиш, но през това време държавата не плаща на детето и майката пари.

Трябва да се прегледат учебниците – най-вече тези по история, които тотално изкривиха миналото на България, написаха, че еничарството е шанс за професионална военна кариера на българските момчета, и че турци и българи са съжителствали 5 века в хармония и любов.

Виктория Чобанова,фейсбук

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

4abac88d0 kiril petkov23

Кирил Петков: Докато съм служебен министър няма да говоря за политически проекти

Слави Трифонов и Бойко Борисов

Асен Василев: Слави се оказа най-голямата патерица на Бойко!