Home » Мнения » Военнопрестъпникът Путин и двойният стандарт
d0b2d0bed0b5d0bdd0bdd0bed0bfd180d0b5d181d182d18ad0bfd0bdd0b8d0bad18ad182 d0bfd183d182d0b8d0bd d0b8 d0b4d0b2d0bed0b9d0bdd0b8d18fd182 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Военнопрестъпникът Путин и двойният стандарт

Военнопрестъпникът Путин и двойният стандарт

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Генералният директор на руската държавна корпорация “Роскосмос” Дмитрий Рогозин публикува в Telegram архивен видеозапис, в който Джо Байдън съобщава, че именно той е предложил да се бомбардира Белград през 1999 г. и да се изпратят пилоти, които да унищожат мостовете над Дунав. “Може все пак да напомним на Байдън кой е военнопрестъпник”, написа Рогозин в социалната мрежа.

През 1999 г. НАТО бомбардира Белград. Бомбардировките продължиха 78 дни, повече от 1200 самолета извършиха около 35 хиляди полета. Това доведе до краха на Югославия като единна държава и отцепи Косово от изсконна сръбска територия. Да напомня, че тази бомбардировки бяха осъществени без резолюция на Съвета за сигурност на ООН и българското правителство на Иван Костов пропусна американските и натовскитте бомбардировачи над нашата територия. Беше бомбардирана Телевизионната кула в Белград, убити бяха журналисти.

Ако някой разпространи тази информация, значи ли, че е путиноид, според изложението на проф. Николай Слатински или че е част от петата колона на Путин по Евгени Дайнов? И ако разпространя информация за избитите с ракетен обстрел, главно от украински националисти, цивилни руски мъже, жени и и деца в Донбас и Донецк през последните десет години, значи ли, че разпространява дезинформация, и че участва в някаква хибридна война. В много български медии Путин е сатанизиран, а Зеленски героизиран, в резултат на налагане на мнение, че по отношение повода и на случващото се в тази тази война истината е само тази, която поднася едната страна в конфликта?

Путин наистина взе едно решение за инвазия, от което няма връщане назад и това струва скъпо на украинци и на руснаци, но възниква и един въпрос: Зеленски защо отказа да спазва Минските споразумения по отношение на Донбас и Донецк? Защо, като вече е склонен склонен на неутралитет за Украйна не го обяви още от самото начало? Ако го беше направил, двете страни щяха да започнат преговори и да се избегне войната.

Американският президент Байдън нарече Путин военнопрестъпник. Но какво да се каже за Джорж Буш и Тони Блеър, които през 2003 г. нападнаха Ирак, война отнела живота на стотици хиляди и причинила огромни разрушения? Никой, нито тогава нито сега не ги обяви за военнопрестъпници. Нито един български вестник не ги обяви такива и защо онези български журналисти, които сега така яростно заклеймяват Путин и Русия си мълчаха тогава?

Поставете оценка:

4.3

Оценка 4.3 от 93 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-03-18

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Когато България въоръжаваше “революциите” на четири континента

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Русия ...