in

Време е да осъзнаем, че изборът ни не е между ГЕРБ и ИТН

Коментар на енергийния експерт Ива Ганева:

Навремето някои са предлагали на народа да се дават пасти. Ние пък получаваме магистрали. Така беше с Борисов, това предвещава и Слави Трифонов с приоритетите, които представи тази седмица.

Кеф ти магистрали, кеф ти нови детски градини – важното е да се строи. Не че няма нужда от грижа за децата и всякаква инфраструктура (въпреки петстотинте милиона километри на Борисов). Но проблемите на България не опират само до повече пътища.

Да строиш неща е хубаво. Обаче това не е план за управление на страната. Какво ще правим с корупцията, която трайно ни запрати на първо място на подиума сред най-бедните държави? Проспахме ли разкритията на служебното правителство относно кражбите именно в сферата на строежа на пътища?

Ако е така нека ги припомня. В последните години от бюджетна гледна точка приоритетите на държавата са били пътища, сгради, ЖП инфраструктура и енергетика. В повечето случаи те са финансирани БЕЗ обществени поръчки. Един красноречив пример е Агенция “Пътна инфраструктура”, която разполага с 5,5 милиарда лева (да, милиарда). КОЙ знае в чий джоб или чие чекмедже се озовават тези пари.

Чудя се какво точно ни предлага Слави Трифонов с тези строежи, на които явно придава голяма важност. На мен ми звучи като “още от същото”. Неловкият ПР и думи като “рязко подобряване”, “изкореняване”, “решаваща мярка” и пр. не удържат дълго, стига човек да анализира сам за себе си казаното.

Горчивата истина – отвъд магистралите – е, че ние, българите за пореден път сами се поставяме в ситуацията на пленници на силния на деня.

Време е да осъзнаем, че изборът ни не е между ГЕРБ и ИТН. Не е нужно да “верваме” на (привидно) по-малкото зло. На България ѝ трябват държавници, които да работят за общественото благо, а не за себе си, водени от собственото си его. Хора с визия за бъдещето ни, които да намерят партньори, да запретнат ръкави и да ни покажат без недомлъвки и задкулисни сделки, че с общи усилия всички ще успеем да излезем от тинята. И да, аз вярвам, че това е възможно.

What do you think?

25 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

9ca2fa14b7f9022e306118a0d63f19af - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Душана Здравкова: Най-после има воля за решителни действия срещу Гешев

Душана Здравкова: Най-после има воля за решителни действия срещу Гешев

received 154911416740138 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Клетвата на Президента Румен Радев в името на България и Българският народ.

Клетвата на Президента Румен Радев в името на България и Българският народ.