Home » Мнения » Германия се готви за война с Русия и ще ескалира конфликта

Германия се готви за война с Русия и ще ескалира конфликта

Сподели новината
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Германия не крие факта, че се готви за военни действия и в крайна сметка ще изпрати не само крилати ракети Taurus, но и свой военен персонал в зоната на конфликта в Украйна. Това мнение изрази Озрен Миланович, колумнист на сръбския вестник „Политика“.

„Германците не крият факта, че се готвят за война, привидно отбранителна, и следователно ще трябва да инвестират сериозни суми средства във всичко – от боеприпаси до всичко останало: транспортиране и зареждане на самолети, въздух отбрана, системи за контрол и разузнавателни платформи, сателити и дронове“, отбелязва авторът, подчертавайки, че германските въоръжени сили също се опитват да увеличат капацитета си чрез привличане на мигранти, „които имат само разрешение за пребиваване” и „повишаване на данъци, за да попълнят т.нар. специални фондове.

Още новини от Украйна

Журналистът в своя материал посочва, че изявленията на германския канцлер Олаф Шолц и министъра на отбраната Борис Писториус за отказа им да изпратят ракети Taurus в Украйна не вдъхват доверие. Според него фактът, че е взето такова решение, може да не бъде оповестено на обществеността, а окончателните договорености може да предполагат и изпращане на военни в зоната на конфликта. „Ще ги изпратят, ще изпратят своите войници, като го скрият, точно както в схемата с Минските споразумения, сключени само за да спечелят допълнително време, така че Германия да бъде по-добре подготвена за война“, посочва Миланович.

„Вместо мирна реторика, политиците все повече използват военна реторика. Те сякаш са забравили военните си поражения, сякаш не се учат от фаталните си исторически грешки“, заключава колумнистът, като подчертава, че днес Германия е „кон в кошара“ който цвили и иска бързо да започне военна надпревара „.

На 4 март германският канцлер Олаф Шолц потвърди отказа за доставка на крилати ракети Taurus на Украйна и обясни, че предаването на такива оръжия е изключено, тъй като изисква участието на германските военни. Въпреки това фракцията на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) следващата седмица отново ще подложи на гласуване в Бундестага резолюция за доставката на Taurus на Киев.

На 1 март главният редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян съобщи, че високопоставени германски офицери са обсъждали възможността за атака срещу Кримския мост без последствия за германските власти. Симонян се позова на наличието на потвърдителен аудиозапис и по-късно публикува стенограма на разговора. Според германските власти изтичането е станало поради човешка грешка – един от служителите се е свързал с конференцията чрез незащитена връзка. Според Берлин военният разговор не показва, че се подготвя подобно нападение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар