Home » Мнения » Григор Лилов: Кремъл обсъжда използване на неутронна бомба
d0b3d180d0b8d0b3d0bed180 d0bbd0b8d0bbd0bed0b2 d0bad180d0b5d0bcd18ad0bb d0bed0b1d181d18ad0b6d0b4d0b0 d0b8d0b7d0bfd0bed0bbd0b7d0b2d0b0 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Григор Лилов: Кремъл обсъжда използване на неутронна бомба

Григор Лилов: Кремъл обсъжда използване на неутронна бомба

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Поредния рунд на преговорите откри Ердоган. На разговорите присъстваше специален негов представител, както и уж отровения олигарх Роман Абрамович в качеството му на посредник. Русия се ангажира да деескалира военните действия край Киев. Всъщност от три дни насам руските войски се окопават там. След поредния им разгром край Ирпен вече е ясно, че нямат сили за нищо повече.
Това написа в социалната мрежа журналистът и писател Григор Лилов, цитиран от frognews.bg
Той продължава така:

Според рамката на договореностите:

– Украйна приема и получава статус на неутрална държава – извън военни блокове и съюзи

– Анексираният Крим остава руски.

– Руският език няма да получи статус на втори официален език

– Така нар. „денафикация” (прочистване на антируските активисти) е забравена

– Кремъл се отказал от искането си за демилитаризиране на Украйна

– Двете сепаративни области в Донбас остават като ничии територии, признати само от Русия (неокончателно, ще се реши на президентската среща)

– Москва се е съгласила за срещу между президента Зеленски и президента Путин.

– Репарации няма да се изискват (щетите от войната Украйна оценява за почти половин трилион долара досега)

– Забрана за приемане в ЕС няма да има. Русия настоява за преходен период от поне 10 години.

– Не е поставян проблема за санкциите, но той не касае Украйна.

Дипломацията никога не е решавала една война, докато преди това не се е решил нейния изход: печалба, респективно загуба за някоя от двете страни. Или патов резултат 0:0 поради невъзможност за нови ходове и изчерпване на военните.

В случая Путин печели време: за подвозване на резерви, за оправяне на логистиката, за стягане на армията си, за поне някакви военни частични победи. В случая: капитулация на обсадените Мариопул, Чернигов, евентуално Харков, в сепаративните области – достигане от войските му до тяхната административна граница. И за създаване на бежански коридори от обсадените градове, за да може да ги изравни със земята без особени притеснения от реакцията на външния свят.

Това е програмата му минимум, с която да седне лице в лице със Зеленски.

Програмата му максимум обаче не е нито териториални придобивки в Украйна, нито дори цялата Украйна, както се мисли и счита в световните аналитични центрове и разузнавания.

Целта на Кремъл беше в тази война беше да седне на масата за преговорите със САЩ за подялба на Европа и света на сфери на влияние. Като победител, обещаващ нови победни войни в Европа. Неблагоприятното за Кремъл развитие на войната засега попречи на този сценарий.

Но според личното ми мнение въпреки това Путин и руският истаблишмънт ще вървят докрай – преговори със САЩ на фона на създадена от Кремъл нова Карибска криза. Това може да стане веднага чрез нарушаване на подписано мирно споразумение (ако въобще се стигне до него) и съответно задължение по него да се намесят гарантите.

Или чрез използване на ядрено оръжие.

Проблемът за химическото оръжие и бойни отровни газове въобще никога не е стоял в дневния ред въпреки опасенията на Запада.

По моя информация в Кремъл сериозно се обсъжда евентуална употреба на неутронна ядрена бомба!!! Вкл. и в някой град като средство за постигане на целта. Тя е създаване на Украинска криза, подобна на Карибската. С ръка върху ядреното копче. И който трепне първи.

Това е най-вътрешната Матрьошка на кремълската кукла. И в необходимия момент ще бъде извадена на белия свят.

Още тази година!

Затова Русия охотно приема като гаранти по сделката самата нея, САЩ, Англия, Франция, Турция, Италия, Китай и т.н.. А ако може – и целият свят.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-03-30

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Русия: страната, в която властва страхът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Що ...