Home » Мнения » Дани Каназирева пред ФАКТИ: Този парламент няма потенциал да излъчи нов кабинет
d0b4d0b0d0bdd0b8 d0bad0b0d0bdd0b0d0b7d0b8d180d0b5d0b2d0b0 d0bfd180d0b5d0b4 d184d0b0d0bad182d0b8 d182d0bed0b7d0b8 d0bfd0b0d180d0bbd0b0 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Дани Каназирева пред ФАКТИ: Този парламент няма потенциал да излъчи нов кабинет

Дани Каназирева пред ФАКТИ: Този парламент няма потенциал да излъчи нов кабинет

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Този парламент няма потенциал да излъчи нов кабинет. Това обяви пред ФАКТИ депутатът от ГЕРБ-СДС Дани Каназирева, след като кабинетът на Кирил Петков падна. При гласуването на вота на недоверие, който бе внесен от ГЕРБ-СДС, 123 депутати гласуваха „за“, а 116 „против“.

„Ние от много време говорим, че това правителство е най-некомпетентното, което е управлявало страната. То не само няма нито едно адекватно решение, по която и да е криза, а задълбочи всяка една. Инфлацията е двойна на тази в Европа. Няма адекватно решение за цените на горивата, които неоснователно се увеличават ежедневно, даже вече не и ежемесечно. За цените на електроенергията да не говорим. След 8 дни свършват малките компенсации, които бяха отпуснати, които са крайно недостатъчни и закъснели“, каза още Каназирева.

Според нея това мнозинство се е крепяло на пазарлъци и заплахи.

„Видяхте до последно политическата корупция, която се вихри спрямо народни представители. Това е опасно дори и за страната. Категорично считаме, че успешният вот е добър за България“, добави тя.

Относно самото гласуване, Каназирева смята, че позицията на опозицията е ясна и всяка партия е гласувала според вижданията си.
„Ние внесохме вота на недоверие, но всяка партия си преценява как гласува. В този парламент, който е с изчерпано доверие, няма здрава основа, няма стабилност да се излъчи правителство, което да даде стабилност на страната“, завърши тя.

Поставете оценка:

1.9

Оценка 1.9 от 31 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

2022-06-22

Твоят коментар Cancel reply

x

Check Also

Поведението на България беше вредно. Но големите проблеми пред Западните Балкани са други.

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Те ...