in

Десислава Атанасова: Наказанието на полицаите трябаше да е по-сурово

701055

Председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова днес в предаването „Лице в лице“ по БТВ коментира въпросът за полицейското насилие през лятото на 2020г. „Извинението на Младен Маринов и Христо Терзийски показва, че те искрено съжаляват. Тези деца от протеста са станали обект на насилие. Нашата парламентарна група не само, че осъжда полицейското насилие, но и днес се присъедини към общата декларация срещу насилието в НС.“

В изказването си Атанасова подчертава, че въпросът с насилието трябва да се постави на принципна основа и да се отнася за всички български граждани, станали обект на насилие.

Според нея младежите се използват, за да се извлече политически дивидент.

„Записите не са укривани от министрите, действащи към онзи момент. Тогава и Маринов и Терзийски прецениха че ще се нажежи още повече ситуацията и предпочете да се извини. Не казвам, че тези хора са употребили сила. Когато имаше задържани имаше ескалация на напрежението. Реакцията на полицията е да го тушира, като изтъкне от първите редици агресивните лица.“ Добавя председателят на ГЕРБ-СДС като веднага след това добавя „по-важното е, че е имало проверка, тя не е прикрила нито един факт“.

В заключение тя изразява личната си позиция към станалото, казвайки, че според нея наказанието е трябвало да бъде по-сурово.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

1fd648a08bb4e4462b884a11f4bddd13 8760098

Антон Кутев: Даваме на прокуратурата договорите, подписани от Борисов, които не са обезпечени финансово

FB IMG 1629227640779

Нинова: БСП имаме две задачи – актуализация на бюджета и редовно правителство