in

За законността

IMG 4431d262e1c79ee0a69004f407fd70e8 V


Да, Гешев може да се държи нагло с Народното събрание. Защото законът му до позволява. Е, има и други текстове, които не му дават. Но той се възползва от тези, които му позволяват. Затова може.
Да, прокурорката може да смотае делото за малтретираните младежи. Защото законът й го позволява. Е, има и други текстове, които я задължават да си свърши работата. Но тя се възползва от тези, които й позволяват. Затова може.
Да, полицаите могат да крият записите от малтретирането над младежите. Защото законът им го позволява. Е, има и други текстове, които ги задължават да не го правят. Но те се възползва от тези, които им позволяват. Затова могат.
Да, политическите ръководства могат да прикриват похотлив полицай, който снима разголено закопчано момиче. Защото законът им го позволява. Е, има и други текстове, които ги задължават да не го правят. Но те се възползва от тези, които им позволяват. Затова могат.
Да, ръководството на държавната Банка за развитие могат да дават огромни кредити само на избрани фирми. Защото законът им го позволява.  Е, има и други текстове, които ги задължават да не го правят. Но те се възползва от тези, които им позволяват. Затова могат.
Да, ръководствата на държавните компании могат да се гаврят с български министри и упорито да стоят вкопчани в постове си. Защото законът им го позволява.  Е, има и други текстове, които ги задължават да не го правят. Но те се възползва от тези, които им позволяват. Затова могат.
Мога да продължавам така още поне 21 пъти. И още 21. И още. И още…
Защото държавата е превзета като са променени законите. И недопустимото е направено законно.
Ние ги питаме защо са извършили нещо, те ни отговарят, че е законно. И пак. И пак.
Страничен факт №1: 75% от законите на 44-то Народно събрание, са направени чрез Преходни и заключителни разпоредби на други закони. Т.е. без публично обсъждане, без оценка на въздействие, скрити в други текстове. И даже опитни юристи не могат да се оправят в този кошмар, в този хаос от нормативни документи, който Бившите ни оставиха.
Страничен факт №2: Бившите за малко да приемат идеята на Специализираната прокуратура, че при арест не трябва да се уведомяват близките на арестуваните до 48 часа. Не знам дали помните този факт от преди две или три години. Само си представете как младежите, малтретирани зад колоните на Министерски Съвет, бяха арестувани и 48 часа, две денонощия, никой нищо не казва. Изчезнали. Отвлечени. След гаврите. От специализираните… Добре, че няколко активисти вдигнаха шум и Бившите се уплашиха…
Промените няма да се станат с Изслушвания, разпити, надговаряне, фасони, яростни речи от трибуната на Парламента.Промените стават само с промени в законите и справедливото им прилагане.
Ролята на новите партии е да извадят информацията, да я обработят и да я комуникират. А след това да променят законите, за да не дават на Бившите да се гаврят. И то законно.
Промяна на законите, а не изслушвания. Това очакваме. И зряло поведение, а не втора група на детската градина.
Защото иначе Бившите ще продължават да се гаврят с нас. И то законно.
Хубав ден!

Любомир Аламанов/ фейсбук

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

139EA558A DF2E 414F A2C4 0A4F7720EA38

Иван Гешев изглеждаше повече от уверен

e596f4707 kiri petkov bgnes

Кирил Петков уволни директора на ДКК