in

Иван Ангелов – Пилето получава повече пари за гледане на кокошки, отколкото майка за отглеждане на дете

Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете, е както следва: 40 лв. за едно дете, 90 лв. за две деца и 135 лв. за три деца. За да имате право на тази ”огромна” помощ, то средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца, трябва да бъде по-нисък или равен на 410 лв. Това означава, че ако не получавате минималната работна заплата, то няма как да отговорите на изискванията.

Според отчетите, фирма “Градус” е получавала ок. 12 млн. лв. финансиране от държавата на година. Почти цялото финансиране е по програма за хуманно отношение към животни. Ако сравним числата от държавен фонд “Земеделие” с отчетите на фирма “Градус”, ще открием, че плащанията за една кокошка носачка, са били в размер на 88 евро.


За едно дете – 40 лв. (месечно). За една кокошка – 88 евро (годишно). Следователно, помощта за отглеждане на едно дете на годишна база, е равна на годишната субсидия за хуманно отглеждане на 3 кокошки.

Любослав Костов, Facebook

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

6b3d55f34 minekov fb - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Проф. Минеков: Целият съм в жалби. Такова чудо не се е случвало в министерството в последните 20 години

Проф. Минеков: Целият съм в жалби. Такова чудо не се е случвало в министерството в последните 20 години

82fac9d0d purvan simeonov bgnes - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Първан Симеонов: Възможно е 12 години по-късно ГЕРБ дори да загуби изборите

Първан Симеонов: Възможно е 12 години по-късно ГЕРБ дори да загуби изборите