in

Иван Бакалов: ИТН трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет

Не мислех, че е възможно, но някои из Фейсбук наистина предлагат Костов и Виденов за премиер. Още споменават името и на Ренета Инджова. Та тези ще предизвикат по-бурна реакция от Василев, ако ги предложи някоя партия. Това пише във Фейсбук профила си журналистът Иван Бакалов.

„Сега преобладаващите симпатии са към служебния министър Кирил Петков, който има позитивно излъчване, компетентност, ново лице е. И нещо много важно – не показва никаква идеологическа обремененост или обсесия, с каквато са дамгосани много претенденти за властта.

Слави Трифонов като мандатоносител трябва да го предложи, а Кирил Петков ще иска да избира сам кабинет. Или поне основните от екипа си.

“Има такъв народ” трябва да стане само мандатоносител на харесвания служебен кабинет, който да се преобразува в редовно правителство. Ако не партията на Слави, следващия мандатоносител.

Такова правителство е възможно, само ако го подкрепят четири партии – “Има такъв народ”, “БСП, “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!”. Възможно е да го подкрепи и ДПС, макар другите да се гнусят от такава подкрепа. Само че не е само да правителството – всички тези изредени партии трябва да демонтират модела “Борисов”, да правят съдебна реформа и да постигнат съгласие за смяна на главния прокурор.

Изобщо, сега ще почне да се учи българинът на демокрация и политика. Досега искаше все да си назначи някой “да ни оправи”, един да командва всичко – Виденов, Костов, цар, Бойко…“, добавя той.

Facebook, Иван Бакалов

What do you think?

24 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

e667dcf94 mika23 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Мика Зайкова: Вече е сигурно, че аз ще открия 46-то Народно събрание

Мика Зайкова: Вече е сигурно, че аз ще открия 46-то Народно събрание

a9916185d yordanov stanev2 - 1den.BG | Новините днес, обективни и без цензура - Тошко Йорданов: Кабинетът ще го представим като му дойде времето, логично е да има разговори в парламента

Тошко Йорданов: Кабинетът ще го представим като му дойде времето, логично е да има разговори в парламента