Home » Мнения » Илиян Василев: Мария Габриел има потенциал, но няма толкова голям, че да покрие срамотиите Бойкови и ГЕРБови

Илиян Василев: Мария Габриел има потенциал, но няма толкова голям, че да покрие срамотиите Бойкови и ГЕРБови

Сподели новината
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Добре стана ,че Мария Габриел излезе от тишината на блестящата изолация, която Борисов и налагаше. Казаното от нея вчера е очевидно съгласувано с него, след като повтаря вербатим думите от по-рано през деня в защита на статуквото. Ако за първи път идваш в България ще си помислиш, че ППДБ искат да делят нещо, което е абсолютно справедливо разделено и оптимално функциониращо, че опозицията е представена в КЗК, службите, ВСС и т.н. Изобщо някакъв управленски рай и сега идват варварите от Промяната и искат да разрушат тази идилия. То е ясно, че опозицията ще повтаря папагалски – избори, избори, избори.

Подобно равнище на демагогия е характерно за Борисов, не толкова за Мария Габриел. Все едно КПКОНПИ 24/7 се бори с корупцията, а да сте чули около последните разкрития от „Нотариуса“, нещо да са свършили, казали, поели като ангажимент, все едно изобщо не съществуват. Или че, прокуратурата е перфектна организация, която страда защото искат да и отнемат независимостта, а не защото е пропита от чужди интереси и влияние.
От бюджета се наливат десетки милиони за да се издържат тези фасадни структури на бойкокрацията. Е, ще трябва да свикнат, че промени ще има и властта им няма да бъде нито абсолютна, нито безспорна, още по-малко вечна. Ако питат мен, както съм казвал много пъти, ако парите за КПКОНПИ ги раздадем на НПО с разследващи функции много повече работа ще свършат и то за много по-малко пари..
Изобщо, Мария Габриел има потенциал, но няма толкова голям, че да покрие срамотиите Бойкови и ГЕРБови.
Не се тревожа особено от анонсите им, просто увод в трудни преговори за да им се наложи да отстъпят по-малко, защото е ясно, че ще трябва да отстъпят от абсолютната си власт. Тези драматургични похвати са характерни за Борисов, но вече доскучават. Лошото е, че харчи не свой капитал, а на Габриел, който ще и трябва.
Керванът тръгна, ще трябва да свикват и ДП и ББ!

Коментарът е публикуван на Фейсбук страницата на автора

Поставете оценка:
4.2

Оценка 4.2 от 15 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар