in

Кантарджиев беше един от медийните автомати на Борисов

thumb 768x0 thumb 768x0 kantardjiev

Коментар от Фейсбук на Мартин Димитров, творчески директор на рекламна агенция Nitram:

Няма да коментирам личните истории, които проф. Кантарджиев сподели в ефира на „Тази сутрин”, нито пък неговото — добило известност по време на пандемията — чувство за хумор. Приемам, че в човешки план проф. Кантарджиев е един симпатичен човек и това негово участие в известен смисъл потвърди това.

Само че, въпросът е друг. И той е: СПРАВИ ЛИ СЕ ПРОФЕСОР КАНТАРДЖИЕВ С ПАНДЕМИЯТА КАТО ЧАСТ ОТ НОЩ И В КАЧЕСТВОТО МУ НА ДИРЕКТОР НА НЦЗПБ?

На този въпрос има един тревожен отговор. И той е, че НИЕ НЕ ЗНАЕМ. Ние — всички тези, които не сме медицински лица, не сме микробиолози и не сме лекари — не знаем как се е справил професор Кантарджиев.

Това, което знаем е, че Професора беше неизменна част от пропагандата по време на пандемията. Той беше чест фон на монолозите, които г-н Борисов изнасяше в ефира на националните телевизии. И с усложняването на пандемичната обстановка все повече заприличваше на човек, избрал да бъде в услуга на властта, а не в услуга и защита на тревожното ни общество.

А, вярвам не сте забравили, че тази отишла си вече власт използва пандемията, за да подсили още повече страховете ни. И професор Кантарджиев беше един от медийните автомати за тази работа. Поради което ние — тези, които жадно чакахме смислена, стойностна, подредена информация — не разбрахме достатъчно за професионалната роля и тежест на професор Кантарджиев, но безапелационно разбрахме, че той е от групата на тези, които още повече ще ни паникьосват.

Имаше едни времена, в които иконата на българската журналистика се казваше Кеворк Кеворкян. Просто нямаше други, а ние така и не разбрахме накрая той икона ли е наистина, или по-скоро е сътрудник на ДС. По време на пандемията „ГЕРБ“ създадоха идентична ситуация — иконизираха определени хора, за да могат да затегнат още повече примката върху обществото ни.

Всеки прави своя избор.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

1f37764d3 rumen radev

Румен Радев проведе видеоконферентен разговор с Давид Сасоли

c1f136152 dimitar stoyanov eurocom

Димитър Стоянов: Службите за сигурност подадоха преписки за Божков, но къде са преписките за Пеевски и Желязков?