in

Петър Волгин: Само сутиени не са почнали да хвърлят към министрите.

8f734af31 petar volgin facebook

Силно съм озадачен от аплодисментите, преминаващи в нестихващи овации, както се казваше при соца, с които се съпровождат действията на служебното правителство. Имам чувството, че някои коментатор/к/и се отнасят към служебния кабинет, както навремето феновете са се отнасяли към „Бийтълс“.

Само сутиени не са почнали да хвърлят към министрите. Аууу, колко прекрасно работят – пищят анализатор/к/ите – ама защо не продължат още някой и друг месец, ама не може ли още половин година, ама защо са ни избори, вижте тези колко са готини и ангелоподобни, я да продължат да си управляват до края на света….

Подобно отношение показва дълбоко неразбиране на демократичния процес. Едно е да управляваш, когато си отговорен само пред себе си, а съвсем друго, когато си длъжен да се съобразяваш с кого ли не – с партията, която те е направила министър, с коалицията, от която си министър, с парламента, който е гласувал да бъдеш министър.

Така че всички тези ангелоподобни персонажи, които предизвикват такава възхита, съвсем няма да изглеждат така, ако трябва да се съобразяват с изброените по-горе фактори. Струва ми се, че е добре да попрестанем малко с фенското отношение. Вярно е, че политика предизвиква силни емоции, но все пак разумът в този случай е за предпочитане.

Петър Волгин/фейсбук

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

2021 08 04 22.39.55

Татяна Кристи: Малко сондажи и въпроси.

FB IMG 1628107660340

Кеворк Кеворкян: Докато наблюдавате пазарлъците около новия кабинет.