in

Румен Радев: Необходима е промяна в подхода

aabc2fb7dd545ea77d7ccbd7414b4aac

Днес по време на срещата между президента Румен Радев и представителите на „Изправи се БГ! Ние идваме“ , държавният глава направи следното изявление: „България е изправена пред седем кризи. В такъв момент няма многобройни и малобройни партии, а такива с отговорни позиции. Вашата позиция е изключително важна и от нея зависи дали може да се намери консенсус. Необходима е промяна в подхода.“

От своя страна Мая Манолова заяви позицията си пред президента, като изказа мнението си, че след двата неуспешни опита на ИТН да сформира правителство, то те от Изправи се БГ! Ние идваме! смятат, че цената на политическата безотговорност не трябва да се плаща от българските граждани.

За нея изхода от кризите е държавническото поведение. „Политическите сили нямат право да проявяват политическо нехайство и инат. Нечестно е към българските граждани да се вкарва държавата в предизборна кампания в този момент“.

Манолова добави, че към момента най-важният въпрос е актуализацията на бюджета, веднага след него е мигрантският натиск и създаването на стабилно правителство. Председателят на парламентарната група смята, че това ще даде спокойствие в разгара на кризите, макар и правителството да е с времеви срок.

„Суверенът ни постави тежка задача. Разговорите с първата политическа сила бяха трудни. Ние направихме всичко възможно, за да има кабинет, направихме и редица компромиси, но едноличните решения доведоха до това да не се състави правителство през първия мандат. Независимо от това на коя политическа сила ще бъде връчен третият мандат, ние от ИБГНИ ще положим всички усилия този мандат да бъде реализиран. Този път ще настояваме изцяло разговорите да се проведат публично. Хората очакват отговорно политическо поведение. Ще настояваме за насочен мандат с определен срок. Ще настояваме също служебни министри да влязат в правителството, защото доверието към служебния кабинет е голямо“, каза още Манолова.

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

dbc2d916b0f265ce5c1f64d048b92aef

Христо Иванов: Третият мандат трябва да се реализира в рамките на партиите извън ГЕРБ и ДПС

991 ratio slavi trifonov 1

Слави Трифонов: ИТН със своите 65 депутати вече е в опозиция