in

Румен Радев: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията

704654 2

Във своята фейсбук платформа държавният глава Румен Радев написа следното:

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията, осветли и пресече много схеми. Всички видяха празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия, както и къде отиват кредитите на Българската банка за развитие. Атаката срещу министъра на икономиката цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет.
Корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към бившето правителство, когато те паразитираха върху бюджета. Това е политическият залог. По юридическия казус с гражданството на министъра на икономиката ще се произнесат съдиите от Конституционния съд на базата на отговора от канадска страна. 
И на заседанието на КСНС, и на проведените до момента консултации, парламентарно представените партии показват, че ясно разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната. Очаквам това разбиране да се пренесе като отговорност и в парламента, за да може да се актуализира бюджетът, така че да има достатъчно средства за да посрещнем кризите, пред които сме изправени. Няма място за политиканско увъртане, когато става дума за здравето на българите и за сигурността на границата. Именно по гласуването на актуализацията ще си проличи кои партии работят за хората и кои за себе си. 
Ще бъде крайно безотговорно, ако и този парламент приключи без да състави редовно правителство и в същото време без да актуализира бюджета. Това ще остави следващият служебен кабинет с вързани ръце по време на криза.“

Румен Радев/фейсбук

Споделете тази публикация с вашите приятели!

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg е част от медийна група новинарски сайтове. Медията съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Част от медията са:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den) |

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini ) |

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com ) |

Новини от България и света

724450 1

Хаджигенов: БСП няма да получи подкрепа от никого, ако получи третия мандат

dbc2d916b0f265ce5c1f64d048b92aef

Христо Иванов: Третият мандат трябва да се реализира в рамките на партиите извън ГЕРБ и ДПС