in

Рашков: Деморализацията е обхванала МВР

„Тогава, когато има деморализация от горе надолу, тя ще стигне и до редовите служители на МВР. Когато виждаме в някои помещения и мебели кюлчета със злато и милиони левове, това се отразява и на морала и на обикновения редови служител“.

Това каза служебният вътрешен министър Бойко Рашков след среща със състава на ОДМВР-Пловдив след арестите в 3-то РУП.

Досегашният началник на Първо районно гл. инспектор Петър Тодоров е новият шеф на Областна дирекция на МВР в Пловдив. Първоначално той ще стане зам.-директор, тъй като титулярът Йордан Рогачев е в болница. По думите на Рашков Тодоров е дългогодишен служител в системата на МВР с 30-годишен опит.

„С г-н Рогачев няма напредък, защото той се намира в болница в Пловдив. Вчера установихме контакт, той е на болнично легло. Затова не можем да предприемаме действия за неговото уволнение и наказване“, поясни той.

По думите на Бойко Рашков случилото се в 3-то РУП в Пловдив е удар срещу авторитета на МВР, който се отразява на авторитета на всички служители в областта.

„Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. В конкретния случай тя е от престъпници с пагони и от престъпници без пагони. Още не сме сигурни какъв е мащабът, защото сме още в първите дни на разследването“, коментира служебният вътрешен министър.

Относно информацията в някои медии за подслушвани политици Рашков коментира, че Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства трябва да се самосезира и да провери случая. Допълни, че не трябва те да разчитат министърът на вътрешните работи да свърши тяхната работа. Самият Рашков няма такава информация и я е научил от медиите.

Служебният вътрешен министър бе категоричен, че ще има още рокади в системата на МВР.

Бойко Рашков отново информира, че има около 89 машини, останали от предишния вот, в регионални дирекции на вътрешните работи.

„За мен остава неясно каква е причината това да се случи. В момента изясняваме този въпрос с ЦИК и може би тези дни ще има решение“, уточни той.

„Веднага се усъмних в истинските мотиви да останат там и евентуално да бъдат манипулирани. Твърденията, че те не били сертифицирани подсилват тези мои съмнения. В следващите дни ще предприема мерки да бъдат върнати в София и проверени и евентуално да се включат в изборния процес, когато има експертно становище за тяхната годност и че няма да се използват за манипулация“, обясни Бойко Рашков.

Докладвай

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

FB IMG 1621513718235

Йордан Цонев тази сутрин по БТВ цитира цитати на Почетният си Председател Ахмед Доган.

valeri

Валери Найденов: В България се извършва „революция отгоре“