in

Утре става ясно ще се кандидатира ли Слави Трифонов за депутат

Утре става ясно дали Слави Трифонов ще се кандидатира за депутат от “Има такъв народ”. Формацията ще представи предизборните листи в първия ден от новата седмица. ИТН отново заяви, че няма да прави коалиция с формации на статуквото, като каквито определя ГЕРБ, БСП и ДПС.

„Вариантите са всякакви. Спрямо резултати от изборите ще постъпим правилно. … Ако българският народ иска да бъде изчегъртан моделът на ГЕРБ, нека да излезе и да гласува“, посочи пред Българското национално радио зам.-председателя на формацията Тошко Йорданов.

Санкциите на САЩ по закона “Магнитски” той определи като резултат от свършената от българското общество работа. Зад такава позиция застана и миналата седмица Слави Трифонов, който коментира скандалите в личния си профил във Facebook. 

Йорданов подчерта, че информацията за санкционираните лица е имало и в българските медии, но официалните органи са се правили, че това не се случва.

В коментар за работата на служебното правителство, заместник-председателят на ИТН даде висока оценка на министрите на икономиката – Кирил Петков, на финансите – Асен Василев и на вътрешните работи – Бойко Рашков.

Тримата служебни министри в действителност предизвикаха основните скандали през последните седмици заради направени от подопечните им министерства проверки. ФрогНюз припомня, че Министерството на икономиката установи скандални кредити, които ББР е отпускала на шепа фирми, свързани с Делян Пеевски. Финансовото ведомство пък разкри, че в НАП липсват милиони, а Бойко Рашков заговори за подслушвания на опозиционни политици от страна на службите по нареждане на предишната власт.

Докладвай

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

d205c01f9000426b8adda4277ea802b1

Министър Петков: Ставаме богата държава, ако след 5 г. изразходваме правилно бюджета

d54dce3d5 hristo ivanov bgnes

Христо Иванов: САЩ постави Гешев в институционална невменяемост