in

Хиляди хора са евакуирани, когато горски пожари се разпространяват в планината в Кейптаун

Хиляди хора са евакуирани от планината в Кейптаун, където ветровете продължават да разпалват горски пожари към кварталите.

Около 250 пожарникари се опитват да овладеят пожара, тъй като гъстият дим затруднява видимостта в центъра на града.

В докладите се казва, че до 50 000 души са преместени на сигурно място, тъй като хеликоптерите продължават да пускат вода в застрашени райони.

Хората в три 17-етажни жилищни сгради с изглед към град Кейптаун бяха евакуирани, когато огньовете изгаряха извън контрол по планината Таблица.

Пожарът е започнал в неделя сутринта по склоновете на Дяволския връх, друга част от планинския фон на Кейптаун.

Това принуди студентите от университета в Кейптаун да бъдат евакуирани, тъй като пламъците пламнаха няколко сгради на кампуса, включително библиотека, в която се намират исторически колекции от книги и скриптове.

Университетът, класиран сред най-добрите на континента, е построен до голяма степен по склоновете на Дяволския връх и е разположен близо до мястото, където е започнал пожарът.

Други повредени имоти включват популярния ресторант за туристи сред паметника на Родос и покритата със сламени покриви мелница Мостерт, построена около 1796 г. и най-старата работеща мелница в Южна Африка.

Длъжностни лица заявиха, че двама пожарникари са получили рани от изгаряне и са били в болница, тъй като промяната в посоката на вятъра е довела до бързо разпространение на огъня към градската купа през нощта.

Очевидци твърдят, че ветровете са продължили да метят огньовете и дима към Кейптаун и се „разпространяват доста бързо“.

Какво мислиш?

Публикувано от Анита Валентинова

ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ КЪМ ПРОМЯНА

Двама мъже, убити след сблъсък на Тесла в дърво