Home » Мнения » Десислава Атанасова: Наказанието на полицаите трябаше да е по-сурово

Десислава Атанасова: Наказанието на полицаите трябаше да е по-сурово

Сподели новината

Председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова днес в предаването „Лице в лице“ по БТВ коментира въпросът за полицейското насилие през лятото на 2020г. „Извинението на Младен Маринов и Христо Терзийски показва, че те искрено съжаляват. Тези деца от протеста са станали обект на насилие. Нашата парламентарна група не само, че осъжда полицейското насилие, но и днес се присъедини към общата декларация срещу насилието в НС.“

В изказването си Атанасова подчертава, че въпросът с насилието трябва да се постави на принципна основа и да се отнася за всички български граждани, станали обект на насилие.

Според нея младежите се използват, за да се извлече политически дивидент.

„Записите не са укривани от министрите, действащи към онзи момент. Тогава и Маринов и Терзийски прецениха че ще се нажежи още повече ситуацията и предпочете да се извини. Не казвам, че тези хора са употребили сила. Когато имаше задържани имаше ескалация на напрежението. Реакцията на полицията е да го тушира, като изтъкне от първите редици агресивните лица.“ Добавя председателят на ГЕРБ-СДС като веднага след това добавя „по-важното е, че е имало проверка, тя не е прикрила нито един факт“.

В заключение тя изразява личната си позиция към станалото, казвайки, че според нея наказанието е трябвало да бъде по-сурово.

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената