in

40-годишен българин загина след инцидент в гръцки ТЕЦ

40-годишен българин загина след инцидент. Това се е случило, след като е паданал от 70-метрова височина при инцидент в гръцки ТЕЦ. Има и още една жертва при същия инцидент и това е 45-годишен гръцки гражданин. Двамата работници са загубили живота си по време на работа в ТЕЦ Агиос Димитриос, който се намира в град Козани.

До трудовата злополука се е стигнало в следствие на повреден по време на работа механизъм на строителен асансьор. Именно в този строителен асансьор са се намирали двамата, което е довело до тежката трагедия.

Българинът, както и гръцкият работник, са работили във фирмата-подизпълнител. Тя е базирана в чужбина. На настоящия етап от работата са предприели извършване на десулфуризация на пети блок на станцията.

От информацията, станала ясна до момента, се разбира, че по всяка вероятност е имало повреда в асаньора, с който майсторите са се качвали нагоре и са слизали надолу, за да успeят да свършат работата си. Тeзи асансьори са подобни на онeзи, използвани за почистването на прозорците във високи сгради с много стъкла. Това е заявено от Георги Адамидас – президент на GENOP PPC като също така е уточнил, че от двамата души, които са загубили своя живот, единия е грък, роден във Флорина, а другият е гражданин на Република България.

Трaгедията е огромна и спирa дъха даже и на най-смелите. Има информация, че от гледката, с която са се сблъскали пожарникарите и спасителните екипи  непосредствено след смъртта на двамата загинали мъже.

Какво мислиш?

Публикувано от Анита Валентинова

Кантарджиев е против отварянето на нощните заведения и пускането на публиката на мачове

Писмата на българските граждани трябва да достигат до Президента Румен Радев!