in

LADA RAVEN СЕ ПРЕВЪРНА В АВСТРИЙСКО СПОРТНО КУПЕ

Milan Automotive от австрийския град Лебенсдорф предснави купето си Milan Red, върху което основателят на фирмата – 36-годишният автомобилен пилот Маркус Фукс, работи вече 6 години. Интересното в случая е, че дизайнът на колата е дело на руснака Дмитрий Лазарев, който преди 5 години представи своя проект Lada Raven.

Тогава Лазарев предложи на АвтоВАЗ да направи подобен автомобил, но от руската компания не приеха идеята. Австрийците реагираха бързо и купиха правата върху скиците. Те сключиха договор с Лазарев, който преработи някои неща и в крайна сметка така се появи Milan Red.

Освен, че изглежда впечатляващо, австрийското купе предлага и забележителни технически характеристики. Автомобилът се задвижва от 6,2-литров бензинов V8 с 4 турбокомпресора, който е производство на компанията AVL. Мощността на мотора е 1325 к.с. и 1400 Нм, като работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Задвижването е към задните колела.

По-голямата част от каросерията, шасито и окачването са направени от олекотени материал – карбон и алуминий, а спирачките са керамични. Това е позволило постигане на тегло от 1300 кг. – с цели 200 кг. по-малко от Ferrari 488. Благодарение на това Milan Red притежава и впечатляваща динамика – ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,47 секунди, до 200 км/ч – 5,46 секунди, а до 300 км/ч – 9,98 км/ч. Максималната скорост ще превишава 400 км/ч.

Благодарение на големия дифузьор, активната аеродинамика и регулируемото окачване (пътният просвет се прометя от 90 до 135 мм) машината издържа на натоварване от 2,6 g. Колата има 3 режима на работа Glide (плъзгане), Hunt (лов) и Attack (атака).

Маркус Фукс не крие, че Milan Red е направен за богати колекционери. Ще бъдат произведени 99 бройки, всяка на цена от 1,8 млн. евро. Компанията вече е получила 18 поръчки за суперколата.

ПЪРВИЯТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ LAND ROVER ЩЕ БЪДЕ ROAD ROVER

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

Road-Rover-Land-Rover

ПЪРВИЯТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ LAND ROVER ЩЕ БЪДЕ ROAD ROVER