in

Протестиращите полицаи освиркаха Бойко Борисов (ВИДЕО)

Протестиращите в центъра на София полицаи освиркаха премиера Бойко Борисов, след като пред тях беше прочетено днешното му обръщение, по повод техния професионален празник.

По-рано през деня министър председателят им благодари за усилията и че са на първа линия в борбата с коронавируса, наред с лекарите.

Въпреки това не се предвижда повишение на заплатите им с 30%, както на общо 34 държавни администрации, които имат пряк досег с потенциални носители на заразата. По този повод председателят на синдикалната федерацията на полицейските служители Валентин Попов попита на протеста „Колко първи линии има в тази държава“.

Някой трябва да плати за хаоса в страната

Като бивш главен секретар на МВР Борисов винаги е бил приеман от полицаите за един от тях, още повече, че винаги е удовлетворявал исканията им. В настоящата ситуация обаче той предложи само 5% над предвидените 10 на сто по-високи възнаграждения за догодина, Тази оферта от държавата не беше приета от синдикалните организации на работещите в МВР.

Протестиращите полицаи освиркаха Бойко Борисов

Протестът на полицаите започна в 13 часа в градинката „Свети Седмочисленици“, като е предвидено шествие, което да мине покрай Министерство на финансите, сградата на правителството и да приключи пред парламента.

Източник: intrigi.bg

Какво мислиш?

Публикувано от 1DEN.BG

ковид-германия-флаг

Пристигащи в Германия българи подлежат на 10-дневна карантина и трябва предварително да се регистрират

мъж-дари-система

Мъж от Бургас дари система за онлайн проверка за свободни Covid-19 легла в болниците