Home » Бизнес » Денков: Трябва да работим така, че банковата система да е стабилна (ВИДЕО)

Денков: Трябва да работим така, че банковата система да е стабилна (ВИДЕО)

Сподели новината

„Изключително важно е всички да работим така, че банковата система да е стабилна и да е добре капитализирана, да създаваме възможности за инвестиции и икономиката да се развива добре. Изказвам моето уважение към целия банкова сектор и искам да ги поздравя за постигнатите успехи“. Това каза премиерът Николай Денков на официалната церемония за връчване на наградите „Банкер на годината“. Наградите бяха връчени за 30-та поредна година.

Премиерът коментира, че промяната през последните три десетилетия се е случила благодарение на много участници, като именно банките са едни от тях.

„Като човек, който идва от науката, знам колко е самотно и тъжно да правиш нещо, което е трудно, да успяваш и да няма кой да го забележи. Винаги се радвам, когато има такива церемонии, когато има хора, които са положили усилия, да получат признание“, каза Денков.

„Залогът на всеки един успех е екипът и начинът, по който човек подбира този екип и не е никак странно или лошо, ако в екипа си поканиш и по-умни хора. Най-важното е да умееш да бъдеш техен лидер. Другият залог е да следиш развитието, да умееш да гледаш напред в бъдещето“, каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която също присъства на церемонията и връчи една от наградите, а именно приза за за усилията ѝ да привлече младите българи в рамките на специализираната програма „ЕSG Academy“. Победител в категорията е Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“.

Питър Рубен, кънтри мениджър на „KBC Груп“ в България, получи наградата за стабилен растеж на ръководената от него банка по време на консолидация.

За постигнатата добра възвращаемост на собствения капитал и ръст на активите беше отличен председателят на УС на „Ти Би Ай Банк“ Валентин Гълъбов.

Димитър Шумаров, изпълнителен директор, главен финансов директор и член на УС на „Пощенска банка“ беше отличен с приза за постигнатата висока устойчивост в сегашната сложна макроикономическа среда.

За бързото намиране на оптимални решения в дигитализацията и трансформацията на банковата дейност награда получи Румяна Тодорова, изпълнителен директор и член на УС на „Прокредит Банк“.

[embedded content]

[embedded content][embedded content]

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар