Home » Бизнес » Държавният департамент наложи на Boeing глоба от 51 милиона долара

Държавният департамент наложи на Boeing глоба от 51 милиона долара

Сподели новината

Държавният департамент на САЩ нареди на Boeing да плати глоба от 51 млн. USD за нарушаване на ограниченията за износ по отношение на неоторизиран трансфер на технически данни в чужбина, включително в Китай. Това се казва в изявление на пресслужбата на американското външно министерство.

„Съгласно условията на 36-месечното споразумение Boeing ще плати глоба от 51 млн. USD“, се казва в изявлението. В същото време ведомството се съгласи да приспадне 24 млн. USD от тази сума, при условие че тези пари ще бъдат използвани за мерки, договорени с властите на САЩ за разрешаване на ситуацията. Boeing също ще трябва да наеме служител на свободна практика за две години, който да следи спазването на изискванията на Държавния департамент и да извършва одити.

Според Държавния департамент производителят на самолети е осъден за 199 нарушения на ограниченията за износ, включително неоторизиран износ на технически данни на чуждестранни служители и изпълнители, по-специално от Китай. Значителна част от нарушенията са от периода преди 2020 г.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар