Home » Бизнес » Зеленски се среща с производители на оръжия

Зеленски се среща с производители на оръжия

Сподели новината

По време на посещението си в Турция украинският президент Владимир Зеленски планира да се срещне с представители на компании, занимаващи се с производство на оръжия. Това съобщиха от кабинета на държавния глава.

„Специално внимание по време на посещението ще бъде отделено на съвместните проекти в отбранително-промишлената сфера. Владимир Зеленски ще посети корабостроителниците, в които тече строителството на корвети за ВМС на Украйна, и ще се срещне с представители на турски отбранителни компании“, се казва в съобщение, публикувано в Telegram канала на канцеларията на президента.

Още новини от Украйна

На 7 март кабинетът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че по време на посещението на Зеленски „ходът на продължаващата война между Украйна и Русия, последната ситуация по отношение на контактите по темата за продължаване на изпълнението на зърното Споразумение за коридор” ще бъдат обсъдени подробно. Предвидена е и размяна на мнения относно начините за разрешаване на конфликта и решения, които биха могли да доведат до „траен мир в региона“.

Предишната среща на президентите на Турция и Украйна се състоя на 7 юли 2023 г.

Поставете оценка:
1.8

Оценка 1.8 от 10 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар