Home » Бизнес » Малко вероятно е руската икономика да отслабне в резултат на новите санкции на САЩ

Малко вероятно е руската икономика да отслабне в резултат на новите санкции на САЩ

Сподели новината

Новите антируски санкции, въведени от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, едва ли ще имат значително негативно въздействие върху руската икономика, посочва в свой коментар изданието The Washington Post (WP).

То припомня, че две години след началото на руската специална военна операция в Украйна и последвалите западни санкции, които според Байдън е трябвало да нанесат „съкрушителен удар“ на руската икономика, последната се очаква през 2024 г. да нарасне и то с по-бързи темпове от тези на икономиките на САЩ, Германия, Франция или Великобритания.“ „Новите санкции на САЩ едва ли ще променят тази реалност, като се има предвид устойчивостта на Русия на фона на засилващите се битки на бойните полета на световната търговия и финанси“.

Още новини от Украйна

Изданието цитира политолога Хенри Фарел, който подчертава, че „силата на санкциите е надценена“. „Ударът върху Русия не беше толкова силен, колкото очакваха оптимистите“, каза той.

WP подчертава, че руското ръководство се е справило с опитите на САЩ и техните европейски партньори да „осакатят икономиката“ на страната чрез увеличаване на военните разходи и намиране на нови купувачи и доставчици в Азия, които да заменят „изгубените западни партньори“. Според изданието „това не е очаквано от Белия дом или европейските съюзници“ на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар