Home » Бизнес » МВФ ще започне преглед на разширената програма за финансиране на Украйна

МВФ ще започне преглед на разширената програма за финансиране на Украйна

Сподели новината

Международният валутен фонд (МВФ) ще започне третия преглед на разширената програма за финансиране на Киев тази пролет съобщи ръководителят на мисията на МВФ в Украйна Гавин Грей. „По време на третата ревизия на програмата, която планираме да проведем през пролетта, възнамеряваме да оценим икономическите резултати на украинските власти към края на декември миналата година“, агенция Укринформ го цитира.

Според ръководителя на мисията МВФ по-специално ще оцени изпълнението на бюджета, състоянието на международните резерви на Украйна, както и изпълнението на реформите от Киев.

Още новини от Украйна

Грей добави, че фондът ще анализира подробно закона за Специализираната антикорупционна прокуратура и съответствието му с изискванията на програмата за разширено финансиране. Освен това МВФ ще оцени дали Киев е осигурил въвеждането на национална стратегия за приходите, чиято основна цел е увеличаване на вътрешните източници на бюджетни приходи.

През март 2023 г. МВФ одобри четиригодишна програма за Украйна с финансиране в размер на $15,6 млрд. Първият транш от $2,7 млрд. влезе в общия фонд на държавния бюджет на Украйна на 3 април миналата година, друг транш от 890 милиона долара беше отпуснат през юни. В същото време, за да продължи финансирането, Украйна трябва да изпълни определени задължения – така наречените структурни маяци.

Поставете оценка:
2.3

Оценка 2.3 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар