Home » Бизнес » Много слаб улов на шаран преди Никулден

Много слаб улов на шаран преди Никулден

Сподели новината

Седмици преди Никулден рибари по Южното Черноморие се оплакват от изключително слаб улов. Липсват традиционни видове риба, които предходни години пълнеха рибарските мрежи, а след това и витрините на магазините, уточняват от Нова телевизия.

На рибните пазари тази есен липсва традиционният за сезона паламуд. На щандовете все пак присъства негов заместник – турук.

Търговци обясняват, че рибата, която продават като заместител е с български и гръцки произход. Към момента черноморската риба, която е предлагат е дребен сафрид и лефер. Липсата на паламуд и чернокоп, които традиционно се ловят в този момент на сезона потвърждават и рибарите от Ченгене скеле.

А във втората половина на ноември температурите и на въздуха и на морската вода са толкова високи,че пасажите паламуд избират други части на Черно море. Вероятно има и други причини за липсата на риба ,предполагат опитните рибари.

„Предполагам,че и климатологията и евентуално прекъсване на хранителни вериги.Наблюдава се наваляне на улова на цаца, уа и горчивка. Ако този вид риби са се насочили към Източното крайбрежие,естествено и големите риби, които се хранят с тях, ще ги последват”, обясни рибарът Димитър Янчев.

Поставете оценка:
3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар