Home » Бизнес » Над 200 фирми от 14 държави се събраха в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Над 200 фирми от 14 държави се събраха в България (ВИДЕО+СНИМКИ)

От 14 до 17 септември Пловдив е домакин на 77-мия Международен технически панаир. В тазгодишното издание участват над 200 компании от 14 държави. Екологично строителство, машиностроене, енергетика, дигитални технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили, авиостроителство са сферите, в които пловдивчани и гости на града могат да видят най-новите постижения.

Със специални щандове на изложението участват Чехия и Молдова. Чехия представя нови модели електрически автобуси и резервни части.

За пръв път може да бъде видян модел на камион за шосеен и релсов транспорт – най-новото производство на германски жп строителен гигант.

„Обиколна на единния пазар“. Така е кръстен щандът на Европейската комисия, която избра именно тазгодишното издание като първа спирка от своя пътуващ проект по случай 30-тата годишнина от създаването на единния европейски пазар. На него хората ще могат да се запознаят с ползите свободното движение хора, стоки, услуги и капитали в ЕС.

Деловата програма е състои от три събития. Международна конференция за дълбокотехнологичните иновации. Темата е „Новата вълна от дълбокотехнологични иновации в Европейския съюз“. На 15 септември ще се състои церемонията по връчването на Златните медали на 77-ия Международен технически панаир 2023, а на 16 септември ще се проведе Първата национална конференция „Екологично и иновативно строителство в България“.

Изложението беше открито от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов. Той сподели, че по време на срещата с мажоритарния собственик на Международен панаир Пловдив – Георги Гергов, е получил уверение, че ще бъде обсъдена стратегията за развитие на панаира. „Виждаме, че Пловдивският панаир замира, компаниите стават все по-малко, приходите също и ако искаме да постигнем успех и да му върнем славата, трябва да положим усилия и това е работа на всички акционери“, коментира Богданов.

[embedded content]

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар