Home » Бизнес » Нова авио линия до Пловдив

Нова авио линия до Пловдив

Сподели новината

Ръководството на нискотарифната авиокомпания Ryanair изпрати писмо до ръководството на Фонда за развитие на летище Пловдив в лицето на кметовете на общините Пловдив, „Родопи“ и Чепеларе – Костадин Димитров, Павел Михайлов и Боран Хаджиев, които са в Управителния съвет на Фонда. В него от компанията оповестяват възможностите и условията, при които може да тръгне нова редовна авиолиния догодина, уточнява аг. „Фокус“.

Те припомнят, че от 16 декември тръгва нова авиолиния от Манчестър до Пловдив. “Този положителен растеж илюстрира нашия ангажимент към летището и местните общини, докато други нискотарифни превозвачи активно намаляват капацитета на летище „Пловдив“. В зависимост от силното търговско представяне на съществуващия капацитет в Пловдив и наличието на дългосрочна финансова подкрепа от Фонда, ние сме готови да обмислим пускането на допълнителен нов маршрут до Пловдив още от ноември 2024 година и да продължим да развиваме устойчива зимна свързаност с региона“, се казва в писмото, подписано от изпълнителния директор на Ryanair Браян Мишел.

От авиокомпанията предлагат да бъде сключено ново 4-годишно маркетингово споразумение или допълнително писмо към съществуващото маркетингово споразумение за активно популяризиране и повишаване на информираността за нов маршрут до Пловдив. За целта е необходимо финансиране, като Ryanair изисква промоционално финансиране от 50 000 евро годишно, за да поддържа нов маршрут до Пловдив с един полет на седмица.

Ако Ryanair увеличи капацитета по маршрута или го разшири до лятото, Фондът ще оцени пропорционално и ще увеличи промоционалното финансиране с еквивалентна стойност.

Маршрутите на новите авиолинии зависят от силното търговско представяне на съществуващия капацитет на летището и потвърждението на финансирането по-горе, като „Райънеър“ ще обмисли пускането на нова сезонна линия за Обединеното кралство до Пловдив от зимата на 2024/2025 с един полет на седмица.

Посланието на авиокомпанията е повече от ясно – без стимулите, които предлага Фондът за развитие на летище Пловдив, трудно ще се случва увеличаването на дестинациите до/от Пловдив, а оттук и растежът на туристическия поток до града и региона.

Подобни са и предложенията на всички останали авиокомпании, с които ръководството на летището активно преговаря от април 2022 година до този момент.

На ход са общините и бизнесът в региона.

“Въпрос с отворен отговор – желаят ли бързото умножаване на дестинациите, по които да се лети от и до Пловдив?“, питат членове на Фонда за развитие на летище Пловдив.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар