Home » Бизнес » Октоберфест – колко струва халба бира тази година (ВИДЕО)

Октоберфест – колко струва халба бира тази година (ВИДЕО)

На фестивала своите продукти представят най-големите пивоварни Franziskaner, Paulaner, Augustiner, L wenbr u. Една от отличителните белези на празника са големите бирени шатри. Някои от тях могат да приемат до 10 000 гости едновременно, общият капацитет е 120 000 души.

Основният продукт на фестивала – бирата, поскъпва на Октоберфест от година на година. Литровата чаша тази година ще струва между 12,6 и 14,9 EUR. Условната инфлация спрямо миналата година е 6%.

Цените на бирата по време на Октоберфест са регулирани от 1971 г. Оттогава те непрекъснато растат. Преди 46 години литрова халба в Мюнхен струваше между 2,5 и 2,9 DM. До 1990 г. продуктите са поскъпнали до 6,95-7,5 DM.

Последният път, когато плащанията на фестивала са направени в национална валута, е през 2001 г. По това време бирата вече струваше около 12,8 германски марки. До 2002 г. производителите преизчислиха цените в евро и поискаха 6,3 EUR за 1 литър. Година по-късно разходите остават на същото ниво, но след това нарастват годишно с 3-5%.

Факторите, които влияят върху постоянното покачване на цените, са много различни, но основният са средните годишни цени в заведенията в Мюнхен. Сега в Германия инфлацията надхвърля 6%, оттук и поскъпването на бирата на Октоберфест.

[embedded content]

Поставете оценка:
3.7

Оценка 3.7 от 6 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар