Home » Бизнес » Откриха голямо нефтено находище

Откриха голямо нефтено находище

Сподели новината

В шелфа на Кот д’Ивоар във водите на Гвинейския залив е открито голямо нефтено находище, съобщи агенцията за бизнес новини Ecofin.

Запасите на находището се оценяват на 1,5-2 милиарда барела петрол и до 2,4 трилиона кубически метра. фута (около 67 милиарда кубически метра) газ. Нефтът е открит в кладенец с дълбочина 7 км. Проучването е извършено от италианската енергийна компания Eni съвместно с котдивоарската Petroci.

През 2021 г. тези компании откриха първото голямо нефтено и газово находище – Baleine, по крайбрежието на Кот д’Ивоар. Първият му етап беше пуснат в експлоатация миналата година и сега произвежда 22 000 барела петрол на ден. Резервите на Baleine се оценяват на 2,5 милиарда барела петрол и 3,3 трилиона кубични метра (около 93 милиарда кубически метра) газ. Това изисква инвестиции от 10 млрд. USD.

Според експерти през 2027 г. Кот д’Ивоар ще стане един от десетте най-големи производители на петрол в Африка.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 5 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар