Home » Бизнес » Природният газ може да поскъпне през април

Природният газ може да поскъпне през април

Сподели новината

През април природният газ може да поскъпне с малко над 2 процента /2.19%/, предаде БНР.

Това става ясно от заявлението на „Булгаргаз“, внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране.

За разлика от март, когато поевтиняването на природния газ беше значително, през април цените могат леко да се повишат, поне според предварителните разчети на „Булгаргаз“.

За да осигури необходимите на страната ни количества, газовата ни компания ще използва през следващия месец няколко източника. Основно те ще дойдат от дългосрочния договор с Азербайджан през българо-гръцката газова връзка. Втечнен природен газ по друг договор „Булгаргаз“ ще внесе през терминала в Ревитуса, Гърция. В микса обаче ще влязат и количества от газохранилището в Чирен. Този газ е по-скъп, тъй като беше нагнетен в период, в който цените бяха доста по-високи от сегашните, но хранилищата в Европа трябваше да се запълнят заради войната в Украйна.

Окончателно решение Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе на 1 април, откогато ще влязат в сила и новите цени на природния газ.

Поставете оценка:
2

Оценка 2 от 8 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар