Home » Бизнес » Проведе се общо събрание на ИКТ Клъстер Варна

Проведе се общо събрание на ИКТ Клъстер Варна

Сподели новината

На 14-ти март, в просторната зала на Технически университет – Варна, се състоя третата за тази година работна среща на ИКТ Клъстер – Варна. Събитието бе посетено от над 40 души – членове на клъстера и гости, включително представители на местния бизнес, образователни институции, местната власт и неправителствения сектор.

В началото на срещата, с единодушие беше приет нов член – Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“, което доведе общия брой на членовете до 61, разпределени между 32 пълноправни, 28 асоциирани и 1 стартъп член. Сред членовете се открояват още 30 компании, 7 университета, 8 неправителствени организации и 16 училища, показващи разнообразието и силата на сдружението.

Проведе се общо събрание на ИКТ Клъстер Варна

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с доклад за управленската програма в раздел „Дигитализация“, представен от г-н Радой Павлов от Община Варна. Състоя се и дискусия, на която бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и реализация на съвместни проекти с Общината.

Презентации от членовете на клъстера допълнително обогатиха програмата, като особено внимание бе привлечено от представянето на Top Rent-a-car (Модул ЕООД) и техния нов проект “Top mobility” – за споделени електрически велосипеди, който обещава да внесе нова динамика в градския транспорт.

В рамките на срещата бяха обсъдени и важни изменения в Устава и Управителния съвет на ИКТ Клъстер – Варна, а също бяха гласувани и предложения за промени, което допълнително подчертава стремежа към подобрение и разширение на клъстера.

След официалната част, срещата завърши с традиционния си коктейл и възможност за неформално общуване, което даде възможност за разговори и по-дълбоки дискусии от присъстващите по обсъдените теми и предложения.

ИКТ Клъстер – Варна продължава своята мисия да насърчава включването на млади хора в образователни и бизнес инициативи и да изгражда позитивната репутация на Варна като предпочитана дестинация за живеене, работа и иновации.

Поставете оценка:
1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар