Home » Бизнес » САЩ заплашват турския бизнес заради отношенията му с Русия

САЩ заплашват турския бизнес заради отношенията му с Русия

Сподели новината

САЩ заплашва турските предприемачи с възможни мерки заради търговските им отношения с Русия. Това пише вестник Aydınlık, като се позовава на неназован представител на ръководството на Съвета за външноикономически връзки на републиката.

Според него турската страна е получила „дълго писмо“ от САЩ, което призовава „разумните търговци в Турция да спазват правилата“. В това съобщение, което източникът разглежда като заплаха, също се твърди, че „в момента нищо няма да се случи, но в бъдеще, в зависимост от хода на войната в Украйна, е невъзможно да се каже какво може да се случи.“ Твърди се, че американската страна в призива си към турския бизнес заплашва да ги „хване, ако компанията използва американски софтуер и има търговски отношения с тях“.

Тази информация се появи в Aydınlık на фона на очакваното посещение в Турция на заместник-министъра на финансите на САЩ Брайън Нелсън. Той възнамерява да обсъди ограничителни мерки срещу Руската федерация, съобщиха от пресслужбата на Министерството на финансите на САЩ.

В началото на ноември руският посланик в САЩ Анатолий Антонов заяви във връзка с поредното разширяване на санкционния списък от Вашингтон срещу Москва, че Съединените щати провеждат „фронтална атака“ срещу Русия в ущърб на собствените си интереси и ще вероятно ще увеличи натиска от този вид с наближаването на президентските избори през март в Руската федерация.

Поставете оценка:
3.4

Оценка 3.4 от 5 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар