in

Съседите създадоха фонд за инвестиции за 10 млрд. USD

Фонд за стратегически инвестиции с капитал от 10 млрд. USD създава ОАЕ в съседна Турция. Договорката беше направена по време на посещението на пpecтoлoнacлeдниĸa нa OAE шeйx Moxaмeд бин Зaйeд Aл-Haxaян в южната ни съседка. Фокусът му е върху реализирането на „стратегически инвестиции“ в сектори като енергетика, здравеопазване, хранителна промишленост и информационни технологии.

За последен път посещение на такъв високопоставен управляващ от арабската държава е имало през 2012 г. Световните медии коментират, че срещата между Реджеп Ердоган и шeйx Moxaмeд бин Зaйeд Aл-Haxaян трябва да даде началото на възстановяване на отношенията между двете държави, които имат разногласия относно конфликта в Либия и проучванията за газ в Източното Средиземноморие.

What do you think?

11 Points
Upvote Downvote

Written by 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината.

Заповядайте прочетете полезна информация и тук:

1den.bg - Един ден бг ( 1ден / edin den)

topnovini.eu - Топ Новини  ( top novini )

mneniqta.com - Мненията ком ( mneniyata com )

Новини от България и света - Новините днес - ( novinite-dnes.bg )

Мрежата.ею - Новинарски уебсайтове

До края на годината България ще има хапчета срещу COVID-19

До края на годината България ще има хапчета срещу COVID-19

Клуб от елита скочи на БФС и поиска смяна на съдията на мача с Левски

Клуб от елита скочи на БФС и поиска смяна на съдията на мача с Левски