Home » Бизнес » Унгария получава 4 допълнителни изтребителя Gripen C

Унгария получава 4 допълнителни изтребителя Gripen C

Сподели новината

Днес Saab подписа договор с Шведската администрация за отбранителни материали (FMV) и получи поръчка за 4 допълнителни изтребителя Gripen C за Унгария, уточниха от компанията.

Тази поръчка следва изменение на договора между FMV и унгарското правителство, подписан през декември 2001 г. относно 14 изтребителя Gripen C/D за унгарските ВВС. Изменението на договора за 4 допълнителни самолета бе подписано от МО на Унгария и FMV на 23 февруари 2024 г. С това ново изменение на договора Унгария ще експлоатира общо 18 самолета Gripen C/D за защита и защита на въздушното пространство на Унгария и НАТО .

„С изтребителя Gripen Унгария има една от най-боеспособните ВВС в Европа. Очакваме с нетърпение да продължим тясното си сътрудничество с унгарското правителство и отбранителната индустрия“ заяви Микаел Йохансон, президент и главен изпълнителен директор на Saab.

В момента Saab има договор с FMV относно поддръжката на унгарските самолети Gripen и Saab е готов да предостави допълнителни подобрения и поддръжка за унгарските изтребители и след 2035 г.

Saab и МО на Унгария подписаха също меморандум за разбирателство относно развитието на високотехнологични индустриални зони и възможности за изтребители. Сътрудничеството включва подкрепа за създаването на Център за върхови постижения за VR технологии в Унгария.

Поставете оценка:
5

Оценка 5 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар