Home » Бизнес » Борсовата цена на суровия петрол продължава да спада

Борсовата цена на суровия петрол продължава да спада

Сподели новината

Цените на петрола паднаха в четвъртък, движейки се около двумесечно дъно. Предложения таван на цената на руския петрол породи съмнения доколко това ще ограничи предлагането, съобщава Ройтерс.

По-голямото от очакваното нарастване на запасите от бензин в САЩ и разширяването на контрола срещу COVID-19 в Китай също оказаха натиск за намаляване на цените на суровия петрол.

Фючърсите на суровия петрол Brent паднаха с 52 цента, или 0,6%, достигайки $84,89 за барел. Фючърсите на американския суров петрол West Texas Intermediate (WTI) отчетоха спад с 15 цента, или 0,2%, до $77,79 за барел. И двата показателя паднаха с повече от 3% в сряда след новината, че планираната горна граница на цените на руския петрол може да бъде над текущото пазарно ниво.

По-високият таван на цените може да направи привлекателно за Русия да продължи да продава петрола си, намалявайки риска от недостиг на доставки на световните петролни пазари. От Кремъл съобщиха, че Русия не планира да доставя петрол и газ на страни, които подкрепят ограничението, но ще вземе окончателно решение, след като направи анализ на ситуацията.

Цените на петрола бяха под натиск, след като Администрацията за енергийна информация (EIA) съобщи, че запасите от бензин и дестилат в САЩ са се увеличили значително миналата седмица. Но запасите от суров петрол намаляха с 3,7 милиона барела до 431,7 милиона барела през седмицата до 18 ноември.

Китай отчете в сряда най-големия брой ежедневни случаи на COVID-19 от началото на пандемията преди близо три години. Местните власти затегнаха контрола, за да премахнат огнищата, което засили загрижеността на инвеститорите относно икономиката и търсенето на гориво.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.