Home » Бизнес » Лоши новини за Германия

Лоши новини за Германия

Сподели новината

Германската федерална мрежова агенция заяви, че при сегашното ниво на газовия приток през „Северен поток 1“, запълването на газохранилищата до 90% до декември едва ли е възможно без допълнителни мерки.

По-рано германският министър на икономиката Роберт Хабек обяви задействането на втория етап от плана за извънредни ситуации с газ, който предвижда фирмите да започнат мерки за спестяване на потреблението на газ. „Газоснабдяването по „Северен поток 1” е намалено до около 40% от максималния технически капацитет. Ако доставките на руски газ през „Северен поток 1” продължат на това ниско ниво, едва ли е възможно да се достигне нивото на запълване на газохранилищата до 90% до декември без допълнителни мерки“, се казва в ежедневен доклад на министерството.

Още новини от Украйна

В същото време от агенцията отбелязват, че към момента запълването на газохранилищата все още е възможно, като към 23 юни те са запълнени с 58,65%, което е значително по-високо за същия период на предходните години.

На фона на напрегната ситуация на газовия пазар Германия прие законопроект, който предвижда до декември газовите хранилища на страната да бъдат пълни на 90%. Подобни мерки са разработени в рамките на Европейския съюз.

Поставете оценка:

4.7

Оценка 4.7 от 12 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар