Home » Бизнес » Петков: И ДАНС работи по случая с лампите в София

Петков: И ДАНС работи по случая с лампите в София

Сподели новината

Петков: И ДАНС работи по случая с лампите в София

Снимка: БГНЕС

И ДАНС се включва в работата по случая с цените на осветителни тела в центъра на София. Това съобщи премиерът Кирил Петков на пресконференция в Министерския съвет.

Още по темата

30 яну 2022 12:08

91

30 яну 2022 10:48

99

Не може една лампа от едната страна на улицата да струва 1587 лв., а от другата страна същото осветителното тяло да струва 5755 лв. Докато не изчистим тези обществени поръчки, не можем да говорим, че общините просто нямат пари за осветление, категоричен е премиерът.

Работна група ще обсъжда помощите за общините в посока училища, болници и детски градини, както и за университети.

Петков каза, че може и да има общини, които се нуждаят от помощи за осветление, но първо ще се изискват от тях точните детайли, тъй като осветлението не е голям процент от разходите на общините. Искаме да отделим политическия пиар от реалната нужда от помощ, посочи той.

Ако мерките за енергийна ефективност са спазени, разходът за улично осветление вечер е много малка част от общия разход за електроенергия, коментира и енергийният министър Александър Николов, според когото не може да се използва това едно населено място да стои „на тъмно“.

Ще прегледаме разходите, но не мисля, че уличното осветление е нещо, което ще събори или запази бюджета на която и да е община, заяви той.

Николов напомни, че промяна в цената на тока за бита няма.

 

Източник

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.